loading...

петък, 12 октомври 2012 г.

Яне към Корнелия: Ще ти сваля мръсното бельо и ще ти покажа колко ми е твърд!

Ще ти сваля мръсното бельо и ще ти покажа колко ми е твърд имунитетът! Това предизвикателство отправи към Корнелия Нинова Яне Янев. Лидерът на РЗС, който оглавява и новата антикорупционна комисия в парламента, се разгневи на червената депутатка, защото тя пусна сигнал срещу него до главния прокурор, в което поиска да му бъде свален имунитетът.

Преди дни Янев заяви, че комисията ще проучва тайни преговори за „Белене“ по прекратени преписки за разговори между шефа на „Фронтиер“ Красимир Георгиев, бившия енергиен министър Румен Овчаров, тогавашната му заместничка Корнелия Нинова, руския енергиен министър Сергей Шматко и шефа на „Росатом“ Сергей Кириенко. „За тях са използвани специални разузнавателни средства, които, ако следственото дело е прекратено, няма причина да не бъдат разсекретени“, поясни лидерът на РЗС.

Яне Янев знае, че съм невинна, но въпреки това продължава да твърди неверни обстоятелства, пише Нинова. Тя моли срещу депутата да бъде образувано досъдебно производство за престъпление „набедяване“. Наказанието за такова престъпление е от една до шест години лишаване от свобода и обществено порицание. Червената депутатка заяви, че никога не е имала нищо общо с тема „енергетика“ и ресорът й като заместник-министър не е бил свързан с тази тема. Никога не съм участвала в официални и неофициални разговори, преговори по темата за „Белене“, за доставки на газ и ядрено гориво, не съм участвала в експертни групи и във вземането на политически решения по тези проекти, категорична беше Нинова.

Няма коментари :

Публикуване на коментар