loading...

четвъртък, 18 октомври 2012 г.

Добрев уволни шеф на НЕК заради скандал с АЕЦ "Белене"

Нови разкрития около АЕЦ "Белене" уволниха шеф в НЕК. Енергийният министър Делян Добрев свали от поста инж. Марин Ангелов - управител на предприятието на НЕК „Трафоелектроинвест" заради саботаж на решениeто на правителството да не се строи Втора атомна.Скандалът, който бе последван от уволнение, се разпали от Синята коалиция в парламента, писа Vsekiden.com. Шефът на икономическата комисия Мартин Димитров хвърли бомбата, че "Белене" продължава да се строи, докато се разиграва "цирк с въпроса за референдума". Синият Димитров и колегата му депутат от ДСБ Иван Иванов размахаха писмо, в което НЕК информира кмета на Свищов Станислав Благов, който е избран с листата на СДС, че през общински имоти ще премине далекопровод, „необходим за осигуряване на връзката на бъдещите мощности на площадката на АЕЦ „Белене". Писмото е изпратено на 8 октомври и според Иван Иванов този далекопровод е необходим именно за ядрена централа.

Сините използваха този коз и обвиниха управляващите, че всъщност Втора атомна продължава тайно да се строи. В отговор министър Добрев благодари на Синята коалиция, че е информирала мнозинството за писмото на НЕК до община Свищов.
"То е факт. Получих копие от него. Писмото е саботаж срещу българското правителство", отсече Добрев. Министърът обеща до края на деня да бъдат открити и останалите участници в "кореспонденцията". Той се закани, че и те ще последват съдбата на Марин Ангелов - уволнение. Още три подписа стоят под текста на скандалното писмо и трите са на служители на „Трафоелектроинвест" . "Има хора в енергетиката, които саботират решенията на кабинета", обобщи Добрев.

Няма коментари :

Публикуване на коментар