loading...

понеделник, 22 октомври 2012 г.

Ланс Армстронг няма място в колоезденето!

Международният съюз по колоездене потвърди доживотна забрана на Ланс Армстронг да участва в състезания и отнема всичките му седем титли от най-престижната надпревара „Тур дьо Франс".

С решението си Съюзът потвърди наказанието на антидопинговата агенция на САЩ. Преди няколко седмици Американската Антидопингова Агенция обяви, че е открила „поразителни доказателства", че Армстронг е замесен в допинг програма, докато е бил професионален колоездач.

Президентът на Международния съюз по колоездене Пат МакКуейд заяви, че Международният колоездачен съюз няма да апелира пред Арбитражния съд и приема санкциите на Американската Антидопингова Агенция, които наложи на Ланс Армстронг. Международният колоездачен съюз ще подкрепи забраната до края на живота му и отнемането му на седемте титли на „Тур дьо Франс".
„Ланс Армстронг няма място в колоезденето. Заслужава да бъде забравен в този спорт", допълни президентът.

В доклад 41-годишният Армстронг е обвинен, че е вземал редовно допинг. Също така е принуждавал съотборниците си да го правят и е участвал в най-голямата мрежа за разпространение на забранени препарати в колоезденето.

Няма коментари :

Публикуване на коментар