Пропускане към основното съдържание

За някои май няма криза, сьомгата смени депутатското кюфте

Българските депутати вече не се тъпчат с кюфтета и мазни манджи в парламентарния стол, а залагат на биопродукти и морски дарове, които са полезни за сърцето. Новост в менюто за народните избраници е средиземноморската храна и скъпата риба.

В последната пленарна седмица те похапнаха и сьомга с рекордно ниска цена - порцията с варени картофи им излезе 3,20 лева. Юрушът на деликатесната риба принуди домакинките в стола да поръчат допълнителни количества от ресторанта на президентството.

В магазините за морски дарове пушената норвежка сьомга се търгува за 35 лева килото. Порцията на депутатите е около 200 грама, която по цените от търговските вериги би струвала около 7 лева и то без да се смята токът за печенето, картофите и трудът на готвачите.

Съвсем резонно кюфтетата в стола на народните избраници стояха непокътнати дни наред, докато сьомгата се кльопаше на едро. Докторите в парламента също са доволни, шегувайки се, че щели да имат по-малко работа. „Рибата сваля холестерола и кръвното налягане", припомнят те и хвалят законотворците, че се вслушвали в съвета им все по-често.

През лятото пък депутатите се радваха на разнообразни ястия с миди. Парламентарният стол предлагаше и скумрия на скара или на фурна, но тя не се нравеше особено на народните представители. Затова и готвачите в Народното събрание бяха принудени да я заменят с далеч по-изисканата сьомга.

vsekiden.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.