Пропускане към основното съдържание

Как всеки може да пуши на закрити обществени места

Разследващият журналист от Нова телевизия Васил Иванов от Нова ТВ разкри сериозни пропуски, които са направили законодателите, които забраниха пушенето в закрити пространства на обществено място. В предаването си "Разследване" излъчи своя социален експеримент. Иванов събра няколко пушачи и ги вкара в заведение.

Там те запалиха по цигара и помолиха младата барманка да ги изгони. Журналистът дори й даде личния си телефон, от който да се обади на съответните органи, които трябва да следят за нарушенията.

Тя предупреди компанията, че трябва да напусне барчето. Иванов обаче я контрира как ще се справи с пияници късно вечер. Въпреки опитите да се свърже с инспекторите към здравното министерство, те така и не си вдигнаха телефона в законовия срок от един час. Така те си попушиха без притеснение. Сервитьорка пък се опита да се свърже с МВР, но полицаите й обясниха, че подобни нарушения не са в компетенцията им. "Законът действа само юридически, но не може да ме изгони. В закона не пише, че не може да се пуши тютюн, а не свит чай например", констатира Васил Иванов.

Журналистът влезе при шефа на Дирекция "Обществено здраве" Димитър Димитров и си сви цигара от стрит лайков чай. Д-р Димитров започна да прави опити да се измъкне от ситуацията с нелепата ирония: "Хайде, вие провокирате, сега да забраним и чая". В закона обаче не е записано, че не може да се пуши каквото и да е, освен тютюн. Докато мине проверката и ако случайно дойдат инспектори, Иванов предупреди, че всеки може да си тръгне. Другият парадокс, който не е домислен в закона, е, че инспекторите нямат право да изискат личната карта на гражданите. С това автоматично не могат и да ги глобят.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.