Пропускане към основното съдържание

BG седмица „като за световно”!


Освен че живеем в интересно време, ние, българите, живеем и в интересна държава. И тази седмица е на път да остане в родния летопис с изобилие от политически решения – като за световно!
След караници и 3-часов парламентарен дебат стана ясно, че всенародното допитване ще е за АЕЦ, но без „Белене”.



Ако трябва да сме точни, АЕЦ или ЯЕЦ - все е „не по врат, а по шия”. И в двата случая политиците ще искат от суверена да влезе в ролята на ядрен физик и да поеме отговорността за важна политическа стъпка, възбудила много апетити.

Логиката е да не участваме в гласуването и така да кажем «НЕ» на АЕЦ "Белене" и на провеждането на референдума, от които ползата за българите май ще е като ланския сняг – ще изчезне преди да се е появила.

Пак тези дни стана ясно, че печалбите от хазартни игри и от борсата няма да бъдат облагани с данък. Десятъкът върху лихвите обаче остава сигурен. Оказа се това, което единствено в. НЗЗ ХХІ век написа. А именно, че „налогът от 10 на сто е хап срещу „мързела”. От думите на шефа на ГЕРБ-ерите в парламента Красимир Вълчев се разбра приблизително същото - данъкът върху лихвите бил „заради хората, които не искат да работят”.

Пак през седмицата следобедна дярмка на варненски полицаи „изяде” хляба на говорителката на МВР в морската ни столица. Калинка Пенчева буквално изпроси освобождаването си от поста по лично премиерско разпореждане след като нарече "селски глупак" варненеца Боян Максимов. Мъжът си навлече хулите на госпожата заради снимка на спящи полицаи в патрулка, която през юли пуснал в интернет. Спането им обаче се оказа солено за нея, а не за любител фотографа.

За финал ще ви посъветваме да спестявате и да внасяте парите си в чужди банки, за да имате за старини. Защото, ако са верни прогнозите на експертите – пенсионната система у нас ще рухне след 20 години и днешните работещи на практика ще останат без пенсии.
Довиждане, до следващата седмица!

Татяна Атанасова, фейсбук

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.