loading...

събота, 27 октомври 2012 г.

BG седмица „като за световно”!


Освен че живеем в интересно време, ние, българите, живеем и в интересна държава. И тази седмица е на път да остане в родния летопис с изобилие от политически решения – като за световно!
След караници и 3-часов парламентарен дебат стана ясно, че всенародното допитване ще е за АЕЦ, но без „Белене”.Ако трябва да сме точни, АЕЦ или ЯЕЦ - все е „не по врат, а по шия”. И в двата случая политиците ще искат от суверена да влезе в ролята на ядрен физик и да поеме отговорността за важна политическа стъпка, възбудила много апетити.

Логиката е да не участваме в гласуването и така да кажем «НЕ» на АЕЦ "Белене" и на провеждането на референдума, от които ползата за българите май ще е като ланския сняг – ще изчезне преди да се е появила.

Пак тези дни стана ясно, че печалбите от хазартни игри и от борсата няма да бъдат облагани с данък. Десятъкът върху лихвите обаче остава сигурен. Оказа се това, което единствено в. НЗЗ ХХІ век написа. А именно, че „налогът от 10 на сто е хап срещу „мързела”. От думите на шефа на ГЕРБ-ерите в парламента Красимир Вълчев се разбра приблизително същото - данъкът върху лихвите бил „заради хората, които не искат да работят”.

Пак през седмицата следобедна дярмка на варненски полицаи „изяде” хляба на говорителката на МВР в морската ни столица. Калинка Пенчева буквално изпроси освобождаването си от поста по лично премиерско разпореждане след като нарече "селски глупак" варненеца Боян Максимов. Мъжът си навлече хулите на госпожата заради снимка на спящи полицаи в патрулка, която през юли пуснал в интернет. Спането им обаче се оказа солено за нея, а не за любител фотографа.

За финал ще ви посъветваме да спестявате и да внасяте парите си в чужди банки, за да имате за старини. Защото, ако са верни прогнозите на експертите – пенсионната система у нас ще рухне след 20 години и днешните работещи на практика ще останат без пенсии.
Довиждане, до следващата седмица!

Татяна Атанасова, фейсбук

Няма коментари :

Публикуване на коментар