Пропускане към основното съдържание

Скандал: 1 млн. лв. за съпруга на здравната министърка

Поредна апетитна строителна поръчка е получил съпругът на здравния министър Десислава Атанасова – Красимир. Този път по сметките на предприемача ще постъпят почти един милион лева, съобщава "Преса дейли" след проверка в Агенцията за обществените поръчки. Строителният бизнес на Атанасов тръгна нагоре, след като съпругата му влезе в политиката, пише изданието и припомня, че преди да стане депутат, Десислава Атанасова бе общински съветник от ГЕРБ в Русе.

В края на септември кметът на Враца Николай Иванов подписва два договора за 951 572 лв. без ДДС (или 1 141 886 лв. с ДДС) с русенския консорциум „ГБСД – 09“, който включва фирмите „Декра строй“ ЕООД и „ГБС – Русе“ АД. Управител на обединението и собственик на 90 на сто от акциите е Красимир Атанасов, съпруг на министъра на здравеопазването, пише "Преса дейли".

Общинската власт във Враца избира русенската фирма да построи защитено жилище във врачанския кв. „Река Лева“. Стойността на договора е 407 593.97 лв. без ДДС, уточнява изданието. „ГБСД-09“ печели и втори договор. Той е за 543 979 лв. без ДДС и е за построяване на Център за настаняване от семеен тип в кв. „Дъбника“, става ясно от документите.

Двете строителни поръчки на Красимир Атанасов са част от проекта „ИСКРА - Иновативен Социален Комплекс от Резидентни Алтернативи”, финансиран основно по Оперативна програма „Регионално развитие“. Община Враца се включва в строителните работи със 132 113 лева.

По проекта ще бъдат изградени три центъра за настаняване от семеен тип и едно защитено жилище. Кметът Николай Иванов все пак решава, че останалите две поръчки трябва да се изпълняват от врачански фирми. „Строителна компания” ООД ще построи втория център за настаняване от семеен тип на стойност 498 919.12 лв. без ДДС. Третият център също е поверен на консорциум от местни фирми - ДЗЗД „Сдружение Враца-ОГ“, и е на стойност 545 837.26 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на четирите обекта е шест месеца от откриването на строителната площадка.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.