Пропускане към основното съдържание

Бира на корем

В Мюнхен днес от 12 часа се открива култовия фестивал на бирата - Октоберфест.
Празникът ще бъде открит с отварянето на първото буре бира от кмета Кристиан Уде.
Средната цена на литър бира на Октоберфест 2012 ще бъде 9,35 евро. Увеличението спрямо миналата година е 35 цента или близо 4%.


През последните 10 години цената на пивото на фестивала се увеличава непрекъснато. През 2002 г. литър бира е струвал средно 6,55 евро, което значи, че сега тя е близо 43% по-скъпа. Увеличението обаче не се отразява на продажбите - през 2011 г. на Октоберфест са изпити 7,5 милиона литра бира, като за удоволствието посетителите са платили над 70 милиона евро.


В 16-дневен фестивал празнува баварската бира и култура се превърна в нещо като ритуал за всеки млад европеец, който обича бира, и привлича много туристи от по-далеч, както добре.
Октоберфест история датира от 12 октомври 1810 г., когато тълпи бяха поканени на поляна в града в чест на сватбата на принц Лудвиг на Бавария и принцеса Тереза от Саксония-Hildburghausen. Впоследствие става ежегоден панаир, че първоначално включени конни надбягвания и селскостопански конвенции.

Местните бизнесмени, работещи с град пивоварни е създаден първият масивен десет тона бира през 1896 г., и на фестивала е всичко за бира и досега. Районът, в който този символ сватба се състоя 200 години след това беше преименувана Theresienwiese в чест на булката, и остава място за фестивала и до днес.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.