loading...

четвъртък, 20 септември 2012 г.

Цветанов категорично отрече да са арестувани Галев и терорист

Два пъти днес вътрешният министър Цветан Цветанов опроверга информации в медиите, че са задържани издирвани българи - единият от Братя Галеви и помагачът на атентатора самоубиец от летище Бургас.

Най-напред bTV пусна сензационно информация в сайта си, че полицията в Милано е задържала при спецакция българин от Дупница, срещу когото има издадена присъда в България и е издирван от властите в страната и Интерпол - точно като дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, които бяха осъдени н по 5 г. затвор, но избягаха от страната. Мъжът с пазена под секрет самоличност бил в затвора в Сан Виторе в очакване да бъде екстрадиран.

Задържаният в Италия българин от Дупница няма нищо общо с Братя Галеви, отрече по-късно във Варна Цветанов, цитиран от "Фокус”.
Той допълни, че лицето е задържано заради искане на прокуратурата в Дупница поради влязла в сила присъда от година и осем месеца за кражба на шахти. Осъденият Лъчезар на 25 г. бил в неизвестност, защото напуснал страната.

Междувременно пък сайтът "Бесове" гръмна, че гранични полицаи са арестували в гората край странджанско село Звездец чужденец, за когото почти 100% може да се твърди, че е помагачът на камикадзето от летище Бургас.
„Гонитбата в тъмното беше продължителна, хванаха го благодарение на това, че през нощта си беше напалил огън, за да се топли, от доста време се е укривал в Странджа“, издал част от спецоперацията източник от бургаския сектор на Гранична полиция, цитиран от сайта.

Не е задържан съпричастен към атентата в Бургас, опроверга и това вътрешният министър. Няма нещо, което да е свързано с терористичния акт, категоричен бе той.

Няма коментари :

Публикуване на коментар