Пропускане към основното съдържание

Благотворителен концерт за Явор

Благотворителен концерт ще се проведе в Перник за набиране средства за закупуване на надлакътна миоелектрична протеза на лявата ръка на 27-годишния Явор Иванов. Събитието ще се състои в спортна зала „Борис Гюдеров“ на 28 септември от 19 часа.


Младежът бе прегазен на 15 май м.г. от джип и две леки коли в Кресненското дефиле при тежка катастрофа. Явор бе 10 дни в кома, а лекарите от „Пирогов“ даваха само 1% шанс да оживее.

След прекарани над 20 операции левият му крак е спасен, предстоят му още хирургични интервенции. Лявата ръка обаче е ампутирана и за да може младият мъж да продължи да живее нормално, е необходима миоелектрична протеза. Цената й е близо 49 00 лева. С благотворителни инициативи и SMS са събрани близо 40 000 лева. Необходими са още 9 000, които организаторите се надяват да съберат на благотворителния концерт. Водещ ще бъде Август Попов, а сред изпълнителите са БТР, Дичо, изпълнителите на Планета Пайнер Траяна, Даяна, Ани Хоанг, Поли Паскова, Играта и Лео.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.