loading...

събота, 22 септември 2012 г.

Дебне ни опасен алкохол!

Заради сигнал за наличие на метанол в наливна алкохолна напитка (водка и ром) с неизвестен произход, който се е продавал в малки магазинчета в региона на Острава, гр. Хавиров, Чехия Комисията за защита на потребителите предприе незабавни действия за извършване на проверки в търговската мрежа за наличие на опасните спиртни напитки.
До момента има установени 19 смъртни случая и 36 човека са приети за лечение в болница в следствие на употреба на опасния алкохол.

Допълнително са получени и сведения за бутилирани опасни спиртни напитки с произход Чехия, придружени със снимков материал на етикетите на опаковките.

ВНИМАНИЕ:

В случай че, търговците на спиртни напитки имат в наличност от посочените видове продукти следва незабавно да ги спрат от предлагане и продажба и да уведомят Комисията за защита на потребителите.

Ако потребители установят, че има изложени и предлагани за продажба от визираните продукти следва незабавно да уведомят КЗП на денонощния горещ телефон 0 700 111 22 или да изпратят информация на e-mail: info@kzp.bg

Няма коментари :

Публикуване на коментар