loading...

четвъртък, 27 септември 2012 г.

Защо мъжете харесват женските гърди?

В книгата си "Химията между нас: любов, секс и науката на привличането", Лари Йънг и Брайън Александър стигат до извода, че хормоните, които се освобождават по време на кърмене, са виновници за страстта на мъжете към женските гърди. Хормоните допринасят за изграждането на силната връзка между майката и детето и също така обуславят привличането по-късно между влюбените.

"Мъжете са единствените бозайници, очаровани от бюста в сексуален контекст. А дамите са единствените женски бозайници, чиито гърди нарастват през пубертета, независимо от бременност. Хората освен това са единственият вид, при който мъжете галят, масажират и дори стимулират орално женските гърди при любовна игра и секс", пишат Йънг и Александър.
Авторите посочват успеха на "мъжките" списания като "Плейбой" и "100 000 години изкуство" като убедително доказателство за "крайната" привързаност на представителите на силния пол към дамските прелести. Лари Йънг и Брайън Александър в заключение отново напомнят, че привличането се дължи на човешката природа, а не на възпитанието.

"Момчетата не научават на детската площадка, че гърдите на момичетата са нещо, от което трябва да се интересуват. Привличането е биологично и е заложено дълбоко в нашия мозък".

Няма коментари :

Публикуване на коментар