Пропускане към основното съдържание

Всички към Малта!

Търсите ли работа, тръгвайте за Малта. Топлата островна държава хем е близо до нас, хем предлага най-много свободни работни места на пазара на труда в ЕС. Перлата на Средиземноморието, както наричат страната, е обявила 3,3% от всички позиции за безработни в Общността. Следват я Норвегия с 2,9% и Германия с 2,7 на сто.

Над 1 280 000 пък са свободните работни места на пазара на труда в Европейския съюз, сочат последни данни на европортала за професионална мобилност. Близо 28 500 регистрирани работодатели си търсят подходящи кандидати за работа, а над 943 000 са регистрираните автобиографии на лицата, които предлагат услугите си на пазара на труда в ЕС, съобщи БТА.

По схеми на ОП „Развитие на човешките ресурси” са заявени общо над 18 000 работни места, сочи последната справка на Агенцията по заетостта. По новостартиралата схема „Подкрепа за заетост” са заявени над 12 000 места, по схема „Развитие” – повече от 5000, по схема „Създаване на заетост на младежите чрез осигуряване на възможност за стаж” – близо 1400 и по схема „Отново на работа” – почти 50 места, отчитат от Агенцията по заетостта.

По показателя за свободни работни места България е останала на стабилни позиции на пазара на труда в ЕС през първото полугодие на 2012 г., наред със страни като Дания, Литва, Словакия, Финландия и Швеция, сочат данни от анализ на Евростат.

Най-нисък процент на свободни работни места е регистриран в Италия и Полша – 0,5 на сто, както и в Латвия и Португалия – 0,4 на сто.

По данни на Евростат около 2 на сто от европейските граждани живеят и работят в държава членка, различна от родната им страна.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.