loading...

неделя, 16 септември 2012 г.

Жената, която отказа на Бойко!!!

Жената, която отказа на Бойко Борисов. Това е пенсионерката Павлина Евтимова от пернишкото село Драгичево, която ние всички знаем, като баба Павлинка. Тя се прочу, след като отхвърли предложението на премиера, който изрази готовност да й даде собствената си заплата.

"Мен Перник ме е изпратил не за да взема на Бойко заплатата. Изпратил ме е цял Перник и селата за нещо много по-важно. какво е една министерска заплата? Нищо! За една детска градина не мога да купя сладоледите", започна възрастната жена при участието си във "Всяка неделя".

Тя възнегодува най-вече от финансовия министър Симеон Дянков, който не се е погрижил за достатъчна помощ след силното земетресение на 22 май тази година, и го обвини, че се опитва да ликвидира "старите". В студиото баба Павлинка отказа да вземе дори чаша вода, контрирайки: "Като разбере Дянков, ще ми налупа едно ДДС".

Тя разказа поучителна случка от народния фолклор, доказваща, че мъдростта на възрастните хора не може да бъде заменена от енергията на младите. "Ако е син на България, ще се замисли, че със старите хора трябва да крепим младите", категорична бе жената.

Баба Павлинка разказала споделила поучителната история и в личен разговор с Бойко Борисов. Веднага след това трима министри отишли да огледат полусрутената й къща в Драгичево. Според нея Бойко Борисов се е замислил след разговора: "Може би на втората среща ще получим отговор на исканията си. Ако има такъв. След като качи дечица в джипа и спортисти в самолета, сега и нас - пенсионерите, да ни извози да хапнем по едно пиле. Да удари масата пред Дянков и да му каже: "Това е моят народ". Защото излиза, че Дянков е цар. А Бойко... генерал".

Павлинка Евтимова се възмути от думите на еврокомисарката Кристалина Георгиева, която обяснила на перничани, че щетите не са достатъчно големи, за да се стигне до международна помощ. "Комисарката каза, че разрушенията са нищожни. Да заповяда - да ми даде нейния апартамент и да отива в моята къща, щом са нищожни. А Кунева къде е? От Перник тръгна, народен представител стана. А накрая дойде, за да каже: "Абе, будали, пратихте ме да забогатея", завърши жената.

Няма коментари :

Публикуване на коментар