loading...

понеделник, 3 септември 2012 г.

Извънредно: Нови 500 кг „български” кокаин хванаха в Испания

Испанската съдебна полиция и британските им колеги от Агенцията за борба с тежки престъпления проведоха мащабна операция срещу трафика на наркотици в Испания. Заловени са едновременно две лодки, които пренасяли 500 кг кокаин, съобщава вестник El Mundo, цитиран от news.bg.
Операцията е проведена в международни води, на няколко километра от територията на Канарските острови.

Според предварителната информация наркотикът е трябвало да стигне до испанското крайбрежие и по-точно до Галисия.
Кокаинът е бил пренасян в едната от лодките, скрит под дъските на пода й. Наркотикът идва от Южна Америка и е трябвало да бъде прехвърлен на другата лодка, която да го пренесе до брега.
Арестувани са екипажите и на двете лодки. Засега не е ясен точният брой на задържаните.
Организацията на наркотрафика има български произход, но са участвали и хора от Галисия и екипаж от Южна Америка, твърдят източници, близки до разследването.

Генералният директор на полицията Игнасио Косидо, заедно с генералния комисар на съдебната полиция и делегати от правителството на Канарските острови, се очаква да дадат подробности за проведената операция в 13.30 часа.

Това е втората мащабна операция по вода срещу трафика на наркотици в Испания за по-малко от две седмици. През втората седмица на август бяха заловени близо три тона кокаин на борда на търговски кораб "Свети Николай", припомня изданието.
Наркотикът е трябвало да стигне до Галисия, откъдето да се разпредели на полуострова и останалата част от Европа. Операцията "Спартан", която отново бе проведена с помощта на международни власти, доведе до арестуването на 33 души, двама от които в българи.

Няма коментари :

Публикуване на коментар