loading...

понеделник, 20 август 2012 г.

Pussy Riot веднага в затвора

Боже, боже, докъде я докарахме! Лошо е когато един атеист споменава името господне, но с две думи - нямам думи, за всичко това, което се случи през последните дни. Много държави (и разбира се България) скочиха да бранят пишман пънк групата Pussy Riot. Защо? Защото някой иска да ги направи флагман на руската съпротива, която и тя самата не знае за какво точно се бори. Момичетата просто извършиха една груба хулиганска проява в руска черква. Съвсем нормално е тези иначе красиви девойки да искат да привлекат вниманието към себе си с нещо друго, а не с пеене - то повече от очевидно не им се отдава.

За държави като Англия и САЩ е нормално да правят всевъзможни опити да дискридитират Владимир Путин - той просто отказва да играе по тяхната свирка. Какво обаче прави българското правителство? Външното ни министерство излезна с декларация, че осъжда присъдата от 3 години затвор за триото от Pussy Riot. Е добре, какво трябва да получат едни хора извършили най-нагло хулиганска проява в черква - може би медал за политически заслуги.

За малко щях да се разплаща, когато чух, че тяхната скандална проява не била хулиганска и насочена срещу религията, а била политическа. Еми то може по същата логика да застреляш някой, а пък после да кажеш, че си имал политически мотиви и готово - цял свят трябва да тръгне да те защитава.

Случаят с Pussy Riot  си е чисто криминален, а за криминални прояви се полага затвор!

1 коментар :