loading...

четвъртък, 9 август 2012 г.

Поздрав за Криско и bTV


Явно Асен Блатечки не може да смогне с обирането на хладилници и от bTV пуснаха в действие пишман рапара Криско в своята PR кампания. Тя носи гръмкото име Fair Play за защита на авторските права в интернет. Първият клип на bTV ни показваше как Блатечки плюска на воля крадена храна от чужд хладилник с подтекста, че също толкова несправедливо е да си теглиш безплатни филми и клипове от Мрежата. Аз пък лично смятам да напълня хладилника си с продукти с изтекъл срок на годност, тъй като си дърпам сериалите от миналата седмица. 

Не им изнася на родните изпълнители да разберат, че плащането на филмите и клиповете, които се дърпат от интернет не е единствената им възможност за приходи. Те би трябвало да печелят от участия и най-вече от рекламодатели и спонсори. Не съм чул например Мадона или Snoop Dogg да се оплакват от тегленето на техни парчета в интернет. Макар, че те са доста по-потърпевши от тази дейност в сравнения с Криско.

Сега той се опитва да ни обеди, че трябва да плащаме за всяка негова изтеглена песен от мрежата. Криско явно е забравил, че именно потребителите в интернет го направиха известен. Затова те не са му длъжни, а точно обратното. Ако не беше интернет много от така наречените български звезди щяха да бъдат поредните анонимници.От bTV пък се опитват по всякакъв начин да ни убедят, че тяхната кауза била обществена - да, ама НЕ! Хората просто искат да станеме клиенти на тяхната платена услуга Voyo, нищо друго. Едва ли е съвпадение, че тяхната кампания за спиране на така нареченото пиратство в интернет съвпадна с пускането на платения им канал!!!


Няма коментари :

Публикуване на коментар