loading...

понеделник, 27 август 2012 г.

Борбата с огнената стихия в Рила продължава

Борбата с огнената стихия в Рила продължава. Тя е почти обградена, като вчера в късния следобед част от южния фронт на пожара също бе овладяна. Пожарът избухна на 23 август следобед. Огънят гори на 2300 метра височина. В гасенето на пожара участват пожарникари, горски служители, военни, доброволци. Два хеликоптера от авиобаза Крумово също участват в гасителните действия.


Тежка верижна машина прокара път за достъп на противопожарната техника до огъня. Модулна група от поделението в Благоевград в състав 35 военнослужещи и 4 машини, също участват в потушаването на огнената стихия.

Четирима служители на Национален парк Рила пострадаха в неделя, след като шофьор заспа и Лада „Нива“ падна в река Рилска по обяд. Най-тежко пострада 22-годишният Христо Златев, който е настанен в „Пирогов“ със счупен първи лумбален прешлен и прободна рана на предмишницата.

Умората и тежките условия при гасенето на пожара, развиващ се по Зло дере, доведоха до още няколко инцидента. Един мъж е получил херния. Пожарникар е с натъртвания, след като падна в реката, подхлъзвайки се по стръмен склон, а столичанин-доброволец е с пукната капачка също след падане.

Няма коментари :

Публикуване на коментар