Пропускане към основното съдържание

Борбата с огнената стихия в Рила продължава

Борбата с огнената стихия в Рила продължава. Тя е почти обградена, като вчера в късния следобед част от южния фронт на пожара също бе овладяна. Пожарът избухна на 23 август следобед. Огънят гори на 2300 метра височина. В гасенето на пожара участват пожарникари, горски служители, военни, доброволци. Два хеликоптера от авиобаза Крумово също участват в гасителните действия.


Тежка верижна машина прокара път за достъп на противопожарната техника до огъня. Модулна група от поделението в Благоевград в състав 35 военнослужещи и 4 машини, също участват в потушаването на огнената стихия.

Четирима служители на Национален парк Рила пострадаха в неделя, след като шофьор заспа и Лада „Нива“ падна в река Рилска по обяд. Най-тежко пострада 22-годишният Христо Златев, който е настанен в „Пирогов“ със счупен първи лумбален прешлен и прободна рана на предмишницата.

Умората и тежките условия при гасенето на пожара, развиващ се по Зло дере, доведоха до още няколко инцидента. Един мъж е получил херния. Пожарникар е с натъртвания, след като падна в реката, подхлъзвайки се по стръмен склон, а столичанин-доброволец е с пукната капачка също след падане.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.