loading...

сряда, 29 август 2012 г.

Бербатов сам си е виновен

Димитър Бербатов се е объркал. С малки изключения вестниците не пишат каквото си искат, а каквото се случва. Например информациите за Фиорентина са абсолютно верни - те го искат. Но той продължава да се прави на голяма звезда и да си мисли, че заслужава да играе в Шампионската лига. Което за момента не е вярно. Защото поне от година Бербо не е във форма и е нормално сър Алекс да не го пуска. Друг е въпросът, че и сър Алекс не му помогна достатъчно да преодолее трудностите си, но кои сме ние да го съдим?

През последната година специално за Бербатов вестниците по света пишеха, че виси на пейката, защото сър Алекс му няма доверие. И той имаше основания. След това - че е паднал до едва пети избор в нападение след Руни, Чичарито, Уелбек и Ван Перси, въпреки че му е най-скъпата покупка. Това става - това пишат. Всеки би предпочел да прочете "Бербатов вкара три гола на Челси и донесе титлата", ама като не се е случило, как да го напишат.

Нека си спомним как в края на престоя му в Тотнъм вестниците на Острова информираха, че ако беше англичанин, щеше да е вторият след кралицата. После той отиде в Юнайтед и заради много неща не успя да се наложи. Едното е бавната му игра с липса на експлозивност, която в никакъв случай не е лоша, но просто това не е стилът на Юнайтед в момента. Второто е голямата цена, която му тежеше. Пропуските в решаващи мачове срещу Манчестър Сити, Челси, Блекбърн и Евертън също не помогнаха.

Сър Алекс го купи, за да го направи втори нападател, но за този пост трябва повече тичане. Бербатов не го разбра, не подобри и не промени играта си и се прецака сам. Беше нормално да го сложат на пейката. А после да го изгонят като куче.

И вестниците го написаха. Останалото са интерпретации по "Фейсбук". Но когато един футболист почне да се изявява повече във "Фейсбук", отколкото на терена, той едва ли има място в големите отбори.

Цветан Ламбрев

Няма коментари :

Публикуване на коментар