loading...

понеделник, 20 август 2012 г.

Инициативен комитет защитава перничани


Инициативен комитет за защита на гражданите, пострадали от земетресението на 22 май и последвалите трусове бе учреден миналата седмица в Перник. На провелото се събрание бе гласувана и петиция, в която описва тежкото положение, в което се намира миньорския град след труса.

Тя ще бъде изпратена до президента Росен Плевнелиев, председателя на Народното събрание Цецка Цачева, премиера Бойко Борисов, до неговия заместник Цветан Цветанов, омбудсмана Константин Пенчев, областния управител на Перник Иво Петров и председателя на Националното сдружение на общините Тодор Попов.

В петицията се настоява правителството да предприеме незабавни и адекватни мерки за възстановяване и подпомагане на Перник и околните населени места след земетресението от 22 май и последвалите го силни вторични трусове. В най-кратки срокове да бъдат обезщетени всички пострадали от земетресението в реален размер и на стойност, съответстваща на понесените материални щети със средства от държавния бюджет. Подписалите документа очакват в 14-дневен срок отговор на исканията и при неполучаването на такьв ще запознаят Европейските институции.

Николай Георгиев

Няма коментари :

Публикуване на коментар