loading...

вторник, 14 август 2012 г.

Посрещнаха волейболистите с торта и плакат „Пред винкело сите са равни”

Към треньора на националния отбор по волейбол Найден Найденов се приближи едно момиче и му поднесе огромна торта за Добре дошли в България.
- Ох, ами тази торта – въздъхна Найден. Любо, който стоеше до него, го успокои с поглед, облиза се наум и няколко пъти повтори на глас с все по-голям апетит: „Ще я хапнем с удоволствие, ще я хапнем с удоволствие”. Но лошите журналисти му сложиха микрофоните пред лицето и почнаха да му задават въпроси. Повече от половин час го държаха далеч от тортата.

200 запалянковци посрещнаха отбора на летището. Освен тортата те носеха няколко големи плаката, мечета, лъвчета и едно малко нетипично за София, но напълно нормално за Перник знаме: „Пред винкело сите са равни”. С това знаме момчетата и момичетата от Миньор посрещнаха своя бивш съотборник – Тодор Скримов.
На летището бяха съпругите, приятелките и децата на волейболистите. Дъщерята Роберта (с прекрасна жълта рокля) и съпругата на Камило Плачи също дойдоха специално от Италия.


Младежите и девойките, които поднесоха тортата, се похвалиха, че са я поръчали в сладкарница „Марти” в Дружба. И обещаха догодина да донесат още по-голяма. За златен медал. Дано тогава наистина пред винкело сите да са равни.

Цветан Ламбрев
Снимки: Николай Георгиев

Няма коментари :

Публикуване на коментар