loading...

вторник, 21 август 2012 г.

Защитниците на Перник искат среща с Борисов

Перник не вярва на Цветан Цветанов, иска Бойко. Хората с порутени къщи са обезверени от работата на Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерският съвет. Те смятат, че на фона на земетресението и мъката на хората, застрашени да останат без покрив над главата си, се води междупартийна война между ГЕРБ и БСП.

Разочаровани от бездействието на ръководената от вътрешния министър Междуведомствена комисия, в чийто ръце са съдбите им, от Инициативния комитет на пострадалите от земетресението искат среща лично с премиера Бойко Борисов.

“Вече три месеца след земетресението нямаме друга надежда освен помощта на правителството, в което Вие сте министър-председател. В тази връзка Ви молим за лична среща, като настояваме тя да бъде проведена в едноседмичен срок от получаване на настоящето писмо, в удобен за Вас ден и час, се казва в поканата”, подписана от председателя на Инициативния комитет Николета Максимова.

Според членовете на Инициативния комитет, Правилникът за работа на Междуведомствената комисия е направен така, че позволява да се тълкуват нееднозначно текстове от Закона за защита при бедствия.

Земетресението в Перник от 22 май е бедствие, несъизмеримо по своя мащаб в най- новата история на България и е неоправдано политиците да се упражняват върху трагедията и съдбата на хиляди потърпевши, каза Максимова.

gradski.org

Няма коментари :

Публикуване на коментар