Пропускане към основното съдържание

Калина Илиева в нова далавера

Бившата шефка на фонд “Земеделие” Калина Илиева се оказа замесена в нова далавера. Преди месец срещу нея в прокуратурата е постъпил сигнал за отклонени 200 хиляди лева чрез фалшиво зададени данни на обществени поръчки.

Сигналът е постъпил в прокуратурата от бивш шофьор на фонд “Земеделие”. Според него Калинка е въртяла далавери с обявления на обществени поръчки за горива, масла и антифриз за автомобилите на фонда. Това тя е правила като началник на техническата поддръжка на автопарка, пише в “Всеки ден”.

Илиева възлагала обществени поръчки за по 30 000 лв на малки фирми, които се водели на нейни близки. Параметрите за горива и масла били подготвяни предварително чрез фалшиви технически експертизи и така те се печелили от роднините.

Само за половин година, от март до септември 2008 г., Калинка организирала 13 обществени поръчки на стойност 207 000 лв. Аферата на измамницата била разкрита, след като Илиева обявила поръчка за безоловен бензин и , пропан-бутан и дизел на стойност от половин милион. Тогавашният началник на фонд “Земеделие” Асен Друмев спрял далаверата и искал да уволни Калина Илиева. Това не станало, тъй като за младата мошеничка се застъпил министър от кабинета на тройната коалиция, а на Друмев било обяснено, че далаверажийката се ползва с доверието на ОЛАФ.

Шофьорът, който издал Илиева, твърди, че през 2008 г. сам взел 700 лв подкуп, за да напише до началника си молба за закупуване на антифриз. След това Калинка обявила обществена поръчка за 27 000 лв и си прибрала 10 000.

В момента от Сметната палата се проверяват одитите на фонд “Земеделие” за 2007, 2008 и 2009 г., както и всички обявени обществени поръчки с подписа на Калина Илиева.

През 2007 г. Калина Илиева е назначена във фонд “Земеделие” с фалшива диплома от Берлин.По-късно Калинка оглави ведомството с подкрепата на висши чиновник от Европа – един от шефовете на ОЛАФ Арно Хайнен. След като гръмна скандалът, Калина Илиева забременя набързо, което я спаси от арест. Преди месец Илиева бе осъдена на 3 години условно с 5 години изпитателен срок след сключено споразумение с прокуратурата.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.