Пропускане към основното съдържание

Любимата пиарка на Мирослав Найденов си купи завод

25-годишната бивша пиарка на Мирослав Найденов Кристина Спасова си е купила завод за преработка и консервиране на диво-растящи плодове и гъби, съобщи offnews.offroad-bulgaria.com. Кристина влиза в управата на „Био Ем Ди“ в Берковица през юни 2012 година. В момента тя е един от двамата управители на завода. Другият е Димитър Младенов, който е създал добре печелещото предприятие през 2007 г. и до идването на Кристина е бил едноличен собственик.

През юни 2012 г., незнайно при какви условия, Младенов прехвърля голяма част от дяловете си на новосъздадената фирма на Кристина Спасова „Кей Ем Ком“ и лично на нея.

Според последните данни на Търговския регистър Младенов притежава 36 от 50-те дружествени дяла, „Кей Ем Ком“ – 13, Спасова – 1.

Лично министър Найденов посещава предприятието 8 месеца преди това – на 27 октомври 2011 г. Съобщение за посещението му има в сайта на МС.

„Беше ми интересно как работи едно такова предприятие. Това е пример за успешен бизнес в беден район, който трябва да се развива“, казва Найденов, цитиран в съобщение, изпратено до медиите от пресцентъра му, който допълва: „Годишното производство на предприятието „БИО ЕМ ДИ” ЕООД е 1000 – 1500 тона, като 80 % от тази продукция отива за износ за страните от Европейския съюз и други страни“.

Родената през 1987 г. Спасова работи като пиар в подчинената на земеделското министерство агенция за безопасност на храните до 26 септември 2011 г. Само 4 дни по-късно излиза регистрацията на фирмата й „Кей Ем Ком“, която печели скандално поръчка на земеделското министерство за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони във Фейсбук и Туитър.

От нея фирмата на Спасова взема 94 000 лева, за да създаде профили на ПРСР в иначе безплатните Фейсбук и Туитър.

През април и юли 2012 г. фирмата си купува два луксозни апартамента в офис сграда на бул. „България“ в София.

Фирмата печели и други поръчки. Срещу 35 000 лева, осигурени по проект по Оперативна програма „Регионално развитие“ и община Ракитово, фирмата трябва да рекламира проект за изграждането на Джурасик парк край родопското село Дорково. Договорът е спечелен през юни 2012 г.

Коментари

  1. А дали тази пиарка не е просто подставено лице-бушон на Найденов? Защо държавните агенции имат нужда от PR? На кого рекламират услугите си и защо след като не извършват търговска дейност, а контролна такава?

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.