loading...

вторник, 14 август 2012 г.

Морето с 30% по-евтино след седмица

Снимка: Bgpravda.blogspot.com
Последната десетдневка на август цените на хотелите по морето ще паднат с до 30%. Обикновено по-големите намаления започват от началото на септември, тъй като август е достатъчно уплътнен. Тази година обаче туроператорите правят по-ранната "промоция", за да привлекат посетители, с надеждата да удължат сезона до октомври, съобщи БНТ.

Масовият пакет за почивка на Черноморието това лято варира от 20-30 до 150 лв. на ден. Цените ще започнат да падат по-рано и за по-скъпите, и за по-евтините хотели.

Според Благой Рагин, който е председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, на всеки там 5-6 дни се сваля по някой друг процент, като се почне от 30 и се стигне до 40-50% до 20 октомври. Целта е поне дотогава да може да се удължи сезонът, обясни Рагин.

Оказва се, че по-дългият сезон и по-ниските цени имат за цел да привлекат основно българските туристи както по Южното, така и по Северното Черноморие.На практика цените са основното, което привлича туристите по нашето Черноморие, признават и самите хотелиери.

Няма коментари :

Публикуване на коментар