Пропускане към основното съдържание

12 лв. за 50 кг. въглища в квартал "Църква"

12 лева струвал чувал с въглища, който побира около 50 килограма в пернишкия квартал "Църква". За сравнение през миналата година цената беше 9 лева, но чувалите, които се предлагаха тогава побираха около 40 кг. Така излиза, че кило въглища са поскъпнали от 22,5 стотинки на 24 стотинки.

Иначе само за седмица дървата за огрев посъкпнаха двойно. Това се дължи на засиления износ за Гърция, където е установено, че хората се презапасяват. Причината за това в южната ни съседка е огромният акциз върху рекордно скъпите дизел и нафта за отопление, наложени от правителството в Атина.

Затова прекупвачите избират да захранват домакинствата в Гърция, а не българските. В складовете в Серес, който се намира на 40 километра от границата, цените са много по-високи - от 75 до 95 евро за кубик.

Николай Георгиев

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.