Пропускане към основното съдържание

Бербатов – използван и захвърлен

Мнозина помнят сумата – 30,75 милиона паунда. По-важното е защо Димитър Бербатов беше необходим на Манчестър Юнайтед. Две години поред Червените дяволи бяха станали шампиони на Англия и сър Алекс искаше нещо ново за отбора си. По онова време нападателите бяха Кристиано Роналдо, Тевес и Руни. Силата на всеки от тях обаче е с топката в краката и с лицето към вратата.

Трябваше някой, който да играе с гръб към вратата, който да се опита да бъде полезен преди всичко на тях и чак след това на себе си. Сър Алекс не взе Митко за класическа деветка, а за подгласник – това е истината. Въпросът бе дали това щеше да се окаже успешен модел както за него, така и за клуба. Не се оказа и Бербатов не си помогна със стила си. Красив, но като на забавен кадър.

Българинът приключи пътя си в Манчестър Юнайтед още през миналия сезон. Знаците за това бяха достатъчно ясни. Дори когато се намираше в най-добрата си форма, когато бе на върха на голмайсторската класация на лигата, той бе демонстративно забит на пейката. Дали това е правилно решение, няма значение, защото решенията в Юнайтед ги взима сър Алекс. Но да говори, че на 31 години е стар, е неразбираемо. Гигс стар ли е на 38? Скоулс стар ли е на 37?

Бербатов сгреши, че отказа да види знаците и се заинати. Поради което в последните мачове рядко го виждахме дори в групата. Още миналата пролет той трябваше да си вземе сбогом с "Олд Трафорд" и да продължи напред. Не го направи и сега изглежда като използван и захвърлен. А не го заслужаваше. Но кой казва, че животът е справедлив?

Цветан Ламбрев

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.