loading...

вторник, 17 юли 2012 г.

Перничани скочиха срещу кметицата

Перник настръхна срещу кметицата си заради пари след земетръса, нанесъл щети на миньорския град. Перничани скочиха срещу Росица Янакиев, защото била провалила дарителството.

„Янакиева побърза да направи своя си кампания, за да се показва колкото се може повече по телевизорите. По този начин направи сечено на националната кампания – все тя напред се буташе и хората някак си не се активизираха. Изглежда им дойде в повече този назидателен плач на кметицата – все едно някой е виновен за труса.” Така перничани се оплакаха пред „Всеки ден” от кмета си.

Резултатът с дарителството се очертава плачевен. Вместо чрез национална кампания, както се прави, да се съберат много средства в помощ на Перник, самосиндикалната операция на Община Перник по събиране на пари е докарала едва 170 000 лева. Само 8 000 са пък получените SMS-и в стартиралата кампания чрез съобщения.

За сравнения през сметката на БЧК за Перник само ГЕРБ са дарили почти двойно повече – 300 000 лв., от всичките пари в кампанията на Янакиева. Освен от управляващите в хуманитарната организация са постъпили още 15 000 лева за Перник. 10 000 от тях са от Висшия адвокатски съвет, а останалите 5 хиляди са от частни лица.

Сърдитите на кметицата си перничани обаче питат и друго. Къде са парите от БСП? Никой не казвал нищо за тези 15 000 лева червени партийните средства, които от „Позитано” 20 обещали за земетресението и дали изобщо са дадени.

www.vsekiden.com

1 коментар :

  1. Проблемът е още по-сериозен. Госпожата събира дарителските пари директно по сметката на Община Перник, така, дарителите фирми са в пряк конфликт на интереси, защото не е ясен мотива им да дарят, а гражданите даряват на общината си, след като вече са платили данъжите си. Още повече, че се оказва, че даренията сега ще са за общински сгради, не че някой от организаторите на кампанията някога е обявил за какво точно събират парите. Но докато дарителството е средство за ПР и се организира от ПР-ите на общината ще е така.

    ОтговорИзтриване