loading...

вторник, 17 юли 2012 г.

Извънредно: Арестуваха депутат от ГЕРБ

Депутатът от ГЕРБ Димитър Аврамов е задържан за търговия с влияние, съобщи Стелияна Кожухарова, говорител на главния прокурор, пред "Фокус". Депутатът е задържан при специализирана операция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и ДАНС под ръководството на Софийска градска прокуратура.

По случая е образувано досъдебно производство - за поискан и получен дар от 50 000 лева, за да упражни влияние върху длъжностно лице от Областна дирекция "Земеделие" във връзка със земи, за които се отпускат субсидии.

Заради депутатския имунитет, Аврамов е задържан за 24 часа с полицейска мярка. Главният прокурор Борис Велчев е уведомил за случая председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Утре сутринта ще бъде поискано сваляне на депутатския имунитет на Димитър Аврамов.

Името на Аврамов нашумява през март миналата година, когато заедно с друг депутат от ГЕРБ - Стоян Гюзелев, бяха осъдени за конфликт на интереси по сигнал на съпредседателя на Синята Коалиция Мартин Димитров. Те са предложили и гласували поправка в Закона за земята, коята е облагодетелствала самите тях. Те бяха глобени с по 5 000 лева.

Според Наказателния кодекс, ако бъде признат за виновен за търговия с влияние, Аврамов може да получи до 6 години затвор или глоба до 5000 лева.

Няма коментари :

Публикуване на коментар