loading...

неделя, 15 юли 2012 г.

Стилиян печели битката с рака

Капитанът на националния ни отбор по футбол Стилиян Петров печели битката с рака, разкри шотландският вестник "Дейли Рекърд". 33-годишният халф на Астън Вила вече е в ремисия от левкемията. Новината за големия пробив в лечението бе разкрита от Алистър Кембъл, който е президент на благотворително дружество, събиращо средства за борба с болестта.

Оттогава българинът преминава химиотерапия като лечение. Преди две седмици той отбеляза 33-ия си рожден ден с посещение на съотборниците си от Вила в първия ден от предсезонната подготовка. "Ремисията му е фантастична първа стъпка към, надяваме се, пълното му възстановяване", сподели професор Крис Брънс, директор на отдела по изследвания във въпросното благотворително дружество.

"Стилиян е наясно, че това е задължителна стъпка по пътя, но все още има опасност болестта да не си е отишла напълно. Въпреки, че повечето пациенти постигат ремисия, някои от тях биват покосени отново от болестта. Стилиян е наясно с това - разбираме го от начина, по който говори за състоянието си. Той ще бъде наблюдаван много отблизо за евентуално завръщане на болестта и ако това се случи, ще има нови възможности за лечение", добави той.

Няма коментари :

Публикуване на коментар