loading...

вторник, 17 юли 2012 г.

Извънредно: Сирийската опозиция се кани да щурмува Дамаск

Военните сили на сирийската опозиция обявиха, че ще щормуват столицата Дамаск. В изявление на базираното в Хомс Обединено командване на бунтовническата Свободна сирийска армия се посочва, че операцията се предприема „в отговор на масовите убийства и варварските зверства", извършени от режима на президента Башар Асад.

Бунтовниците ще атакуват всички позиции на силите за сигурност, за да провокират сблъсъци с правителствените сили и да ги призовават да се предадат.

В комюникето се призова да бъдат обкръжени всички контролни постове на полицията, армията и проправителствените милиции шаббиха, да се водят сражения с тях, за да бъдат унищожени.

Свободна сирийска армия приканва и за удари по всички международни пътища, за да се пресекат маршрутите за снабдяване.

Бунтовниците заявяват, че ще смятат за легитимни цели всички чужди военни, намиращи се на сирийска земя, както и съюзниците на режима като ливанското движение Хизбула и иранските революционни гвардейци, иракски милиции и палестински фракции, подкрепящи Башар Асад.

Както Bgpravda.blogspot.com вече писа руска армада от военни кораби плава към бреговете на Сирия, за да гарантира безопасното изтегляне на руските граждани и на част от оборудването в единствената руска военноморска база на сирийското пристанище “Тартус”.

Няма коментари :

Публикуване на коментар