Пропускане към основното съдържание

Любопитни факти след финала на европейското

Испания стана първият отбор, който успява да защити европейската си титла. На финала "Ла Фурия" сгази с 4:0 отбора на Италия. По този начин момчетата на Висенте Дел Боске подобриха куп рекорди, съобщи Топспорт. Най-любопитните от които ви предлагаме в следващите редове:


- Испания вече има 3 титли на Европа, като по този начин се изравнява на върха на тази класация с Германия.

- Италия остава с една титла на Европа и два загубени финала (2000 срещу Франция и 2012 срещу Испания).

- Испания няма загуба в своите 12 срещи на Европейски първенства (9 победи и 3 равенства), което е абсолютен рекорд!

- Торес и Мата станаха шестият и седмият футболист в историята, които печелят последователно Шампионската лига и Европейското първенство в рамките на няколко седмици.

- Нито един отбор не бе успявал да защити титлата си. Испания стана първият, който го направи.

- Испания е вторият отбор, който играе на 3 последователни големи финала (2008 и 2012 на европейско и 2010 на световно първенство). Първият е Германия (1972, 1974, 1976).

- Висенте Дел Боске стана първият треньор в историята, който е печелил Шампионската лига и световното първенство на клубно ниво, както и световно и европейско първенство с национален отбор.

- Освен това Дел Боске стана едва вторият треньор, който печели световна и европейска титла. Първият е Хелмут Шьон (Германия 1972, 1974).

- Икер Касияс стана първият футболист в историята, който има записани 100 победи с националната фланелка! (от 137 мача, невероятно!)

- Загубата бе първа за Италия под ръководството на Чезаре Прандели, който преди този двубой имаше 10 победи и 5 равенства начело на "Скуадра адзура".

- Италия загуби втори пореден път, след като се класира за финал на европейско първенство. Предишният случай бе през 2000-та година от Франция.

- Единствената титла на Италия от европейски първенства си остава тази от 1968-ма година (на финала побеждават Югославия).

- За първи път в историята Италия и Испания се срещнаха на финал на световно или европейско първенства. Всичките им двубои до момента бяха в груповите фази или на четвъртфинал.

- До момента Италия никога не бе губила от Испания в редовното време на световни или европейски първенства (3 победи и 4 равенства).

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.