loading...

петък, 20 юли 2012 г.

Ревахте от полицията, а сега какво?

Българинът все е недоволен! Винаги критикува и винаги гледа да си изкара злобата и комплексите на някой друг. Този някой друг все ни е виновен, а ние винаги сме невинни и неоправдани. Ако някой реши да прави нещо и ни предупреждава, това изобщо не ни трогва. Сякаш ние по рождение трябва да бъдеме имунизирани от цялото зло на света.

Нямаме нужда от силна полиция, защото това е полицейщина. Нямаме нужда някой още през януари да ни предупреждава, че Хизбула готви атентат у нас. Тероризмът е зло, което може да се случи на другите, но не и на нас.

Ама, като стане се почват едни малодраматични и сълзливи изказвания! То трябваше полицията, ДАНС, ГДБОП да предотвратят този атентат. Ама те са много пасивни, мързеливи и не си вършат работата!

Можеше и да повярваме на тези думи, ако същите тези хора не разправяха само преди дни, че живеем в полицейска държава, че родните ченгета имат много правомощия, а те трябва да бъдат намалени. Когато пък се създаваше ДАНС много хора начело с Румен Петков се изказваха по медиите, че това не била най-необходимата структура на държавата. А сега какво!

Спомняте ли си случката с човека глас - Краси Аврамов, когато по погрешка разбиха неговата врата и го закопчаха. Е да грешка беше, ама нали сега искате държавата да знае, къде се намира всяко едно съмнително лице и по всяко време да може да го арестува. Тогава ревахте от полицията, а сега и вие искате да пеете - родната полиция ни пази.

Спомням си и нещо друго! Много знайни и незнайни специалисти говореха - няма нужда от толкова много СРС-та, само харчим пари. А сега какво стана? Трябва да ги има, защо иначе, как ще следиме всеки потенциален терорист в страната.

Както пише Мартин Карбовски - ние водим войни в Афганистан и Ирак, имаме мисии в Босна и Косово – и сякаш трябваше да ни се размине. Никой не говореше за такъв атентат като страх от дявола. Хвалехме се с толерантност, докато емисари на най-крайните крила на мюсюлманското учение проповядваха по Родопите и Лудогорието. Наши ученици отиваха в Мека и Медина, в Саудитска Арабия и се връщаха променени – с бради и нежелаещи да говорят на български. Това е хранителната среда на един атентат. 

Ама спокойно! Тука в България всяка новина има давност от максимум един месец. След това всичко ще си продължи по старому - ще си критикуваме - ще обвиняваме, а пък после ще променяме позицията си и пак ще критикуваме. Такива сме си!!!

Няма коментари :

Публикуване на коментар