Пропускане към основното съдържание

Бербо е №12 при световните голмайстори

Димитър Бербатов заема престижното 12-о място в класацията за най-добър голмайстор в света за XXI век. Тя е изготвена от Международната федерация по футболна история и статистика.Нападателят на Манчестър Юнайтед има 72 попадения в тази подредба. Взети са предвид головете, вкарани само за националния отбор или в клубни турнири под егидата на ФИФА, УЕФА и останалите континентални асоциации.

От тези 72 гола на Бербатов 46 са за националния отбор (от началото на века), а 26 са за Байер, Тотнъм и Манчестър Юн. на международно ниво.

Класирането на българския нападател е още по-престижно, като се погледнат и играчите, останали зад него - Златан Ибрахимович (№14, 69 гола), Клаас-Ян Хунтелаар (№15, 67 гола), Уейн Рууни (№17, 62 гола), Хенрик Ларсон (№19, 61 гола) и др.

Убедителен лидер е новата придобивка на китайския Шанхай Шенхуа - Дидие Дрогба. Той става и първият, който достига 100 попадения на международно ниво този век. От тях 55 са за националния тим на Кот д'Ивоар, а останалите 45 - за Олимпик (М) и Челси. В тройката влизат още германецът Мирослав Клозе (90 гола) и холандецът Рууд ван Нистелрой (87 гола).

След изключително силните последни два сезона Лионел Меси се качи до №6 с 84 попадения, но има реални шансове още тази година да влезе в Топ 3. Пред него са двама футболисти - французинът Тиери Анри (85) и камерунецът Самуел Ето'о (84), като само вторият може да е реална конкуренция на Меси за позицията на Ван Нистелрой.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.